Vormen van softwaretrainingen

Trainingsvideo Expert ontwikkeld verschillende vormen van softwaretrainingen:

De meest eenvoudige vorm is alleen video voor de uitleg van de software. Deze videos laten duidelijk een proces zien zoals het de bedoeling is en zijn verder niet interactief. 

Meer uitgebreide vormen van softwaretrainingen geven de gebruiker meer controle. Deze trainingsvormen zijn interactief. Dat wil zeggen dat de gebruiker de training voor een groot deel kan sturen. Dit is vaak een vorm van een simulatie van de software. Ook kunnen bij uitgebreidere videos diverse aanwijzingen en annotaties verwerkt zijn.

Software trainingen via video

Bij vernieuwing of aanpassingen van software is instructievideo vaak ideaal. De meest complexe zaken kunnen zo toch eenvoudig worden uitgelegd. Mensen zijn visueel ingesteld en een video laat instructies op makkelijke en natuurlijke manier zien. Dit zeker ook op mobiele apparaten.

Door een combinatie van beeld en geluid houden gebruikers de informatie bewezen langer vast. Ook betrokkenheid van gebruikers is vaak hoger door inzet van video. 

Training door video groeit explosief en begint de standaard te worden.

Microlearning

Een veelgehoord concept tegenwoordig. Middels video kan eenvoudig een boodschap in meerdere delen worden aangeboden. Zo blijft de boodschap beter hangen. Door de training regelmatig te herhalen wordt het effect nog groter.

Video kan ook goed op mobiele apparaten worden aangeboden. Gebruikers hebben zo de informatie meteen bij de hand als dat nodig is. Mobiel werken past goed bij microlearning omdat de leer-eenheden klein zijn en deze overal kunnen worden gevolgd.

Extra toevoegingen

Vaak wordt een navigatie toegevoegd waarmee de training tot één pakket wordt gevormd. Hierdoor begrijpen gebruikers hoe alle video’s, processen en overige informatie bij elkaar horen.

Ook is dan de volgorde waarin de training het best kan worden doorlopen meteen duidelijk. De navigatie heeft ook de mogelijkheid snel de meest interessante onderdelen te bekijken.

Daarnaast kunnen alle elementen of locaties in een video klikbaar worden gemaakt waardoor weer naar andere videos of andere plaatsen in de video kan worden gesprongen. Zo heeft de gebruiker maximaal controle.

Media standaarden en compatabiliteit

Al onze producten zijn te gebruiken op alle gangbare apparatuur. De standaarden die wij hanteren zijn MP4, WAV, HTML5 en SCORM. Wilt u de trainingen in een leerportaal of LMS gebruiken? Onze producten passen daar prima bij. U kunt ook een leerportaal voor het project bij ons afnemen via de Cloud.

Project management en samenwerking

Tijdens het project koppelen wij veelvuldig en snel terug. Iedereen ziet zo het product groeien en de projectgroep kan snel en gemakkelijk bijsturen. Wij werken altijd eerst één onderdeel helemaal uit. De overige onderdelen leveren daarna weinig vragen meer op.

Nodig ons eens uit voor een vrijblijvend gesprek en u krijgt meteen advies. Zo kunnen we snel en eenvoudig aangeven wat we voor u kunnen betekenen. Het advies en de informatie die u daarbij ontvangt is altijd nuttig.

Meer informatie
Demo aanvragen