5 Redenen waarom u beter online software trainingen inzet bij software migraties

Heb je een softwaremigratie op handen en ben je op zoek naar flexibele en goedkope trainingen voor gebruikers? Weet je nog niet hoe je de trainingen van medewerkers gaat vormgeven? Online software trainingen in de vorm van e-learning kunnen wellicht veel tijd en geld besparen!

Software wordt vaak voor jaren ingericht en op dezelfde wijze gebruikt. Bedenk je daarbij als gebruikers de software niet optimaal gebruiken hoeveel productiviteit er verloren zal gaan! Daarom zijn trainingen bij software aanpassingen heel belangrijk. Hier 5 redenen waarom hierbij veel voordelen te behalen zijn met e-learning:

1 – HOE MEER GEBRUIKERS, HOE GOEDKOPER EN MAKKELIJKER

E-learning kan goed worden ingezet voor de generieke onderdelen van software aanpassingen. Hoe meer gebruikers van een deel van de software gebruik zullen maken, hoe meer uiteraard de kosten in het voordeel van e-learning zullen vallen. Zo worden een groot aantal “klasjes” voorkomen en kan bv. een inloopmiddag voor iedereen interessanter worden door meer diepgaande vragen van gebruikers. Hoewel voor sommige onderdelen of bv. voor keyusers een traditionele training vaak verstandig is, kan zo de inzet van e-learning een boel gedoe en kosten besparen.
 

2 – EFFECTIEVER EN EFFICIËNTER

E-learning trainingen bij softwareaanpassingen zorgen ervoor dat gebruikers op dát moment trainen dat het nodig is. Dit is bij grotere softwareaanpassingen vaak net voor de migratie. Tevens in alle gevallen zijn gebruikers op zoek naar trainingen bij het eerste gebruik. Dit kan direct na de migratie zijn maar ook nog jaren later. Denk hierbij bv. alleen nog maar aan job rotatie, vakanties of nieuwe medewerkers. Daarom moeten gebruikers in staat zijn zelf te bepalen wanneer ze de trainingen volgen. Zo kunnen ze bij het eerste gebruik optimaal worden geïnformeerd zodat de software in de gehele levensloop ervan goed zal worden gebruikt. Bovendien kunnen de medewerkers zelf het best bepalen wanneer training past in de individuele dagplanning. Hierdoor worden de dagelijkse werkzaamheden zo min mogelijk verstoord en is verlet minimaal.

3 – ZET MEDEWERKERS CENTRAAL EN MOTIVEERT ZE

Als de medewerkers zelf verantwoordelijk worden gesteld voor hun kennis van de software en de bijbehorende werkprocessen dan worden de trainingen vaak goed gebruikt. De medewerkers worden serieus genomen en kunnen zelf bepalen wanneer en hoe ze de trainingen volgen. Ze worden ook zelf in staat gesteld te bepalen welke onderdelen ze nodig hebben en welke niet en of dat ze sommige onderdelen meerdere keren willen zien. Dit geeft meer betrokkenheid en motivatie voor en na de migratie. Ook is dit heel belangrijk om de gebruikers de softwareaanpassingen beter te laten accepteren. 

4 – ZORGT VOOR VOORAF VASTGESTELDE KWALITEIT

Doordat een e-learning vooraf wordt ontwikkeld en wordt beoordeeld is de inhoud en kwaliteit voor elke medewerker gegarandeerd hetzelfde. Waar in klassikale setting het soms erg afhankelijk is van de groep medewerkers hoe de trainingen worden ingevuld, is dat bij e-learning altijd gelijk.

5 – GEEFT VEEL RUST VOOR EN NA DE MIGRATIE

In veel software migratieprojecten wordt de planning richting het migratiemoment erg hectisch. Het geeft dan veel rust als voor een groot deel van de trainingen een e-learning beschikbaar is. Ook na de migratie zal de eerste periode vaak veel druk geven waarbij e-learning trainingen door iedereen gemakkelijk kunnen worden gevolgd. Alleen de meest diepgaande vragen blijven zo over.

Als je in de reacties met iets wil delen ben je van harte welkom! Of deel deze publicatie met je netwerk als je het interessant vindt.

Klik hier als je enkele relevantie voorbeeldprojecten wil zien. Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden dan schrijf je in voor onze nieuwsbrief